άσκηση

Body and soul, a balanced role

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι το αρχαίο γνωμικό που περισσότερο από ποτέ βρίσκει μεγάλη απήχηση στις μέρες μας. Τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση και κάθε σωματική δραστηριότητα στην προάσπιση και βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας και ευεξίας είναι πολλά, για αυτό υπάρχει κάθε λόγος να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας.

Yoga ομαδικά / ατομικά μαθήματα

Η Γιόγκα εναρμονίζει το σώμα με το πνεύμα και την αναπνοή μέσα από διάφορες τεχνικές αναπνοής, θέσεις του σώματος (asanas) και διαλογισμό.

Gyrotonic ομαδικά / ατομικά μαθήματα

Tο gyrotonic είναι μια πολύ πρόσφατη μέθοδος εναλλακτικής γυμναστικής που αναπτύχθηκε από τον εν ζωή Juliu Horvath τη δεκαετία του ’80. Bασισμένο στις αρχές της γιόγκα, της κολύμβησης, του μπαλέτου, της ενόργανης γυμναστικής και του τάι τσι, το σύστημα gyrotonic στοχεύει στη βαθιά εκγύμναση του σώματος μέσω της ενεργοποίησης του νευρικού συστήματος. Aποτέλεσμα είναι η απόκτηση ελαστικότητας και μυϊκής δύναμης, η σωστή στάση του σώματος, αλλά και ένα γενικό αίσθημα ευεξίας.

Kαι όλα αυτά με τη χρήση ενός μόνο μηχανήματος. Όπως σε όλες τις εναλλακτικές μορφές άσκησης, έτσι και στο gyrotonic, πρέπει να υπάρχει πλήρης συνειδητότητα ως προς αυτό που κάνει κάποιος. Mάλιστα, η αναπνοή είναι βαθιά και παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη φιλοσοφία της μεθόδου. Aυτό που διαφοροποιεί το gyrotonic από άλλες μεθόδους άσκησης είναι η τρισδιάστατη προσέγγιση του σώματος.

Tι σημαίνει αυτό; Tα περισσότερα είδη γυμναστικής ακολουθούν ένα γραμμικό τρόπο κίνησης. Tο σώμα, δηλαδή, πηγαίνει εμπρός, πίσω ή πλάι. Στη μέθοδο gyrotonic συνδυάζονται οι φυσιολογικές θέσεις του σώματος με όλες τις δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης. Έτσι, μία και μόνο άσκηση περιλαμβάνει ταυτόχρονα έκταση, κάμψη και περιστροφή του κορμού. H περιστροφική αυτή κίνηση έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση πολλαπλών αρθρώσεων και τη βαθιά ενδυνάμωση του σώματος.

Pilates

Το Pilates είναι ένα καινοτόμο και ασφαλές σύστημα άσκηση σώματος-μυαλού με τη χρήση ποικίλου εξοπλισμού ή, απλά, με ένα στρωματάκι στο έδαφος. Εξελίχθηκε από τις αρχές του Joseph Pilates και μπορεί να αλλάξει εντυπωσιακά τον τρόπο που φαίνεται, νιώθει και λειτουργεί το σώμα σας.

Το Pilates κάνει το σώμα πιο δυνατό χωρίς περιττό όγκο, ενδυναμώνει τους πιο αδύναμους μύες και επιμηκύνει τους βραχύτερους, βοηθώντας σας να στέκεστε ψηλότεροι. Είναι ένα ασφαλές, λογικό σύστημα άσκησης που θα σας κάνει να φαίνεστε και να νιώθετε στα καλύτερά σας. Σας μαθαίνει να καταλαβαίνετε το σώμα σας, να έχετε σωστή στάση και να κινείστε με ευκολία και χάρη, ενώ βελτιώνει την ευκινησία, την ευκαμψία και την οικονομία κινήσεων.

Sup Yoga

Μια μοναδική εμπειρία, ένας συνδιασμός κωπηλασίας και yoga μέσα στη φύση.

Δείτε επίσης

Μασάζ σε όλο το σώμα

Προσεγγίζοντας το όλον από το μέρος

Αισθητική

Περιποίηση άκρων